fysioretki-ft2-bnr-me.JPG

Paras tapa aloittaa jotain on lopettaa puhuminen ja aloittaa tekeminen.

Fy­sio­te­ra­pi­aa am­mat­ti­tai­dol­la

Mo­ni­puo­li­set hoi­to­muo­dot

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa Sinun toimintakykyäsi ja liikkumista ja se toteutetaan aina yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Ensimmäisen kerran haastattelun ja tutkimisen perusteella valitaan sinulle parhaiten sopivat hoitomuodot, esim. erilaiset 

kivunhoidot, peh­myt­ku­dos­kä­sit­te­lyt tai terapeuttinen harjoittelu. 

Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.


Olen valmistunut fysioterapeutiksi Jyväskylän Terveydenhuolto-oppilaitoksesta keväällä 1998 ja Urheiluhierojaksi Kuortaneen Urheiluopiston kurssilta jo vuonna 1992, joten kaikennäköistä hoitomuotoa ja kurssia on vuosien varrella tullut kokeiltua ja käytyä.HOITOMUODOT

Fysioterapia >

Hieronta >

Voice Massage/Purentalihasten hieronta >

Lantionpohjan kuntoutus >

Manuaalinen Lymfaterapia >

Hermoratahieronta >AJANVARAUS

Voit varata ajan fysioterapiaan soittamalla Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskukseen 

puh. 03 4354665  tai käyttämällä nettiajanvarausta .


VASTAANOTTO

Kutomonkuja 2 A, 30100 Forssa (3.krs, myös hissi)

neck and shoulder treatment at physical therapist

Apua am­mat­ti­lai­sel­ta

Fy­sio­te­ra­pia

Yleensä fysioterapiaa käytetään vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin kehossa ohjauksen ja neuvonnan, harjoittelun sekä manuaalisen (käsin tehtävän) terapian keinoin. Käytössä on lisäksi mm. monipuoliset kivunhoitolaitteet, koneellinen lymfa ja kinesioteippaus. Tutkitaan ja päätetään sinulle paras hoitomuoto!

Lantionpohjan lihasten fysioterapia

Naisten lan­tion­poh­jan­li­has­ten on­gel­mis­ta ei puhuta koskaan liikaa!

Lan­tion­poh­jan kuntoutus

Raskaus, synnytys, ylipaino ja hormonaaliset muutokset vaativat lantionpohjalta paljon ja esimerkiksi virtsankarkailusta kärsivät kaikenikäiset naiset. 


Lantionpohjan toimintahäiriöt voivat aiheuttaa myös tihentynyttä virtsaamistarvetta, yhdyntäkipuja tai alaselkäkipuja.


Naisten lantionpohjan fy­sio­te­ra­pia­kou­lu­tuk­sis­ta olen saanut erinomaiset tiedot ja vahvistuksen sille, että ohjatulla lan­tion­poh­jan­li­has­ten harjoittelulla saadaan erittäin hyviä tuloksia.  Hoitotilanne on intiimi ja rauhallinen ja tapahtuu vaatteet päällä.

Purentalihasten hieronta

Pu­ren­ta­li­hak­set rennoiksi, hel­po­tus­ta ää­nen­tuot­toon.

Voice Massage

Olen erikoistunut purentalihasten hierontaan, eli Voice Massage -terapiaan, jossa klassisella hieronnalla pyritään rentouttamaan purentalihasten lisäksi äänentuottoon ja hengitykseen osallistuvia lihasryhmiä. Oireina saattaa olla esim. päänsärkyä, leuat kipeytyvät, palan tunne kurkussa, äänen käheys. Valmistuin Voice Massage terapeutiksi vuonna 2012 ja sen jälkeen vuosien varrella olen käynyt useita tämän alueen erikoiskoulutuksia.

hieronta2-me.jpg

Pe­rin­tei­nen ja kai­ke­ni­käi­sil­le sopiva

Hieronta

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille sopiva pehmytkudosten hoitomuoto. Hieronta vaikuttaa moninaisesti, pääasiassa se poistaa lihaksiston kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa ja rentouttaa lihaksia. Monesti kuuleekin hieronnan jälkeen kommentin "kuin uudestisyntynyt"! Tyypillisimpiä hierontakohtia on esim. niska-hartiaseutu, selkä ja alaraajat.

I decided to try water drop photography for the first time. This was a photo from my first session and I certainly wasn’t expecting how this turned out. :)

Tur­vo­tus­ten hoitoon

Ma­nu­aa­li­nen Lym­fa­te­ra­pia

Olen erikoistunut myös Manuaaliseen Lymfaterapiaan valmistuen vuonna 2005. Lymfahoito on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan turvotusta ja siitä johtuvia vaivoja. Käsittely on erittäin kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää ja se lievittää myös kipua ja rentouttaa. 


Lymfaterapiaa käytetään erityisesti silloin, kun imusuoniston toiminta on laskenut, esim. jos rin­ta­syö­pä­leik­kauk­sen tai sädehoidon jälkeen yläraaja tai rinnan alue turpoaa. Hoitoon voi tulla myös vaikka nilkan nyrjähdyksestä johtuvan turvotuksen takia. Käsittelyn jälkeen suositellaan kompressiota, eli painetta hoidetulle alueelle, joko sidosten tai tukisukkien/-hihojen muodossa, jolloin kompressio tehostaa käsittelyä.

Hermoratahieronta

Her­mo­ra­ta­hie­ron­ta

Ää­reis­her­mos­ton kuntoutus

Her­mo­ra­ta­hie­ron­nas­sa hoidetaan keho kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin peukaloilla ja sormilla painellen ja pyöritellen ilman rasvaa tai öljyä kevyen vaatetuksen päältä.  Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermosto. Tarkoituksena on herätellä kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan. Hoidon myötä pyritään tehostamaan ja tasapainottamaan koko elimistön toimintaa

Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille ja siitä voi saada apua mm. päänsärkyyn, migreeniin, selkäkipuun, niska-hartiaseudun vaivoihin, lihaskipuihin. Esteenä hieronnalle ovat raskaus sekä äskettäin tehty leikkaus.

white plastic pump bottle beside pink tulips and gray towel

Ren­tout­ta­va hetki itselle.

Hem­mot­te­lua

Intialainen päänhieronta 45 min

Rentoutta stressiin ja kiireeseen pään, niskan ja harteiden hieronnalla.


Aromahieronta 90 min

Ihana käsittely päästä varpaisiin luonnon omilla eteerisillä öljyillä.


Suklaahieronta 45 min

Herkullinen, pehmeä hieronta on kuin luksusta elämään!


Yh­teys­tie­dot

FysioRetki

Tuula Nieminen

Kutomonkuja 2 A (3.krs, myös hissi)

30100 Forssa

tuula@fysioretki.fi

0500 847553

Ajan­va­raus

Voit varata ajan fysioterapiaan soittamalla puh. 03 4354665 (puheluun vastaa Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus) tai käyttämällä nettiajanvarausta (valitse  ensin hoito ja sen jälkeen fysioterapeutiksi Tuula).

Hinnasto

Fysioterapia | Hieronta | Lymfaterapia

30 min 63 €

45 min 68 €

60 min 71 €

Voice Massage 60 min 71 €

Intialainen päähieronta 45min 68 €

Suklaahieronta 45 min 68 €

Aromahieronta 90 min 90 €

Hermoratahieronta 90 min 90 €

©FysioRetki. Kaikki oikeudet pidätetään.